nieuws

Veiligheidsmaatregelen rond opening Primark Enschede

Veiligheidsmaatregelen rond opening Primark
Veiligheidsmaatregelen rond opening Primark
Kledingconcern Primark en de gemeente Enschede hebben maatregelen genomen om de opening van de winkel komende dinsdag in goede banen te leiden. Beiden verwachten een enorme toeloop op de eerste dag dat de winkel open is.
Primark plaatst dranghekken op het Van Heekplein zodat de klanten een wachtrij kunnen vormen. De gemeente Enschede past de markttijden aan en zorgt ervoor dat de paden op de warenmarkt breder zijn dan normaal. De markt gaat twee uur langer door zodat geen gevaarlijke situaties ontstaan door vrachtwagens van marktkooplieden die het Van Heekplein oprijden.

Profijt van opening, extra marktdag

Volgens de marktmeester komt de markt niet in de verdrukking door de verwachte toeloop: "Primark heeft bewust voor opening op een doordeweekse dag gekozen omdat de toeloop bij opening in het weekend nog groter zou zijn en wél problemen zou kunnen veroorzaken." De markt denkt te profiteren van de winkelopening op een marktdag en de aantrekkingskracht daarvan. Primark opent de deuren in Enschede voor het eerst om 11.00 uur.
De gemeente Enschede heeft besloten gehoor te geven aan het verzoek van snackkramen op de markt om er ook woensdag te mogen staan, op de tweede dag dat Primark open is. Op de woensdag is er daarom een extra marktdag met een kleinere markt. 

"30% meer bezoekers aan binnenstad"

De Enschedese vestiging van Primark is de eerste vestiging in Overijssel. De winkel is populair onder jongeren omdat het concern mode verkoopt tegen bijzonder lage prijzen. Op basis van ervaringen in Almere en Eindhoven verwacht de Federatie Centrum Ondernemers Enschede (FCE) 30% meer bezoekers aan de binnenstad.
Enschede heeft zo'n impuls hard nodig na sluiting of vertrek van een groot aantal winkels. Zo is warenhuis De Bijenkorf vorig jaar gesloten. In het prominente gebouw dat De Bijenkorf leeg achterliet, vestigt zich nu Primark. Het pand is in driekwart jaar tijd grondig verbouwd en aangepast aan de nieuwe doelgroep.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.