nieuws

Vrijwilligers maken paardensportevenement CSI Ommen groot

Het CSI in Ommen is in sneltreinvaart uitgegroeid tot een internationaal topsportevenement. Dat is mede te danken aan een fanatieke groep vrijwilligers.
Het paardensportevenement begon nog maar vijf jaar geleden en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal topsportevenement. Dit jaar doen er springruiters uit 28 landen mee. Organisator Jan Schuttert is blij met de groei van zijn evenement en dankbaar voor de honderd vrijwilligers die het ieder jaar weer mogelijk maken.

Van makelaar naar ringmeester

Een van de vrijwilligers is makelaar Jan Kroes. Hij verkoopt even geen huizen maar zorgt er als ringmeester voor dat alle springruiters op tijd in de bak verschijnen. "Ik heb zelf ook paarden en vind het erg leuk om te doen." Door de inzet van de vrijwilligers is het topsportevenement nog steeds gratis toegankelijk.
Een andere vrijwilliger is Arnoud Mol. Hij zorgt ervoor dat er genoeg stro en zaagsel in de bakken van de paarden ligt. "Het is erg leuk om al die topruiters te kunnen ontmoeten." Het CSI in Ommen is vandaag begonnen en duurt nog tot en met zondag. Op de laatste dag zijn er bij RTV Oost live beelden van de wedstrijden te zien.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.