nieuws

Rechtbank moet strafzaak dode vrouw Hengelo uitstellen door vliegramp MH17

Sharmila werd 23 januari gevonden in haar woning
Sharmila werd 23 januari gevonden in haar woning
De rechtbank in Almelo moet de strafzaak rond de dood van de Hengelose Sharmila Kanhai uitstellen door vliegramp MH17. Dat komt omdat de onderzoeker die de doodsoorzaak van de Hengelose moet onderzoeken, ingezet is voor het identificeren van slachtoffers van de vliegtuigramp in de Oekraïne.
Dat is vanmiddag gebleken tijdens een tussentijdse zitting tegen de 28-jarige verdachte in de zaak. De man uit Hengelo was de vriend van Sharmila en wordt ervan verdacht dat hij haar om het leven bracht.
De behandeling van de strafzaak vandaag liep overigens nog meer vertraging op door de ontruiming wegens een mogelijk gaslek bij het huis van bewaring de Karelskamp in Almelo. De man zit daar in voorarrest en kon niet op tijd naar de rechtbank gebracht worden.

Exacte doodsoorzaak nog onduidelijk

De exacte oorzaak van de dood van Sharmila is nog steeds niet duidelijk. Er zijn meerdere scenario's mogelijk. De rechtbank had de behandeling van de strafzaak oorspronkelijk op 30 september gepland, maar dat gaat nu niet door. Eerst moet het rapport van de patholoog klaar zijn.
De advocaat van de 28-jarige verdachte verwacht dat hij na het lezen van dat rapport een nieuw onderzoek wil door een onafhankelijk onderzoekscentrum dat verbonden is aan de Universiteit Maastricht.

Onder invloed van veel drugs en alcohol

Begin vorige maand werd bekend dat het Openbaar Ministerie de vriend van Sharmila ervan verdenk dat hij zijn vriendin schopte, sloeg en haar keel dichtgedrukte toen ze onder invloed was van grote hoeveelheden drugs en alcohol.
Ook zou de man seks gehad hebben met het slachtoffer, terwijl ze buiten westen was en zou hij geen medische hulp ingeschakeld hebben toen bleek dat het niet goed ging met het slachtoffer. Het lichaam van de vrouw werd op 23 januari dit jaar gevonden in haar woning aan de Poolsterstraat in Hengelo.
Lees meer over de vliegramp in het 'Dossier Vliegramp MH17'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.