nieuws

Politie houdt tweede verdachte van wilde achtervolging Wijhe en Olst aan

Politie houdt tweede verdachte van achtervolging Wijhe en Olst aan
Politie houdt tweede verdachte van achtervolging Wijhe en Olst aan
Na de 55-jarige verdachte die in de nacht van zaterdag op zondag na een wilde achtervolging werd aangehouden in Raalte, is nu ook de tweede verdachte ingerekend door de politie. Het gaat volgens de Stentor om een 36-jarige man. Hij is net als de eerder aangehouden verdachte afkomstig uit Deventer.
De achtervolging ging om twee inbrekers die de politie op het spoor was. De jacht begon in Wijhe. De verdachten gingen er vandoor richting Olst en reden vervolgens weer terug naar Wijhe. De achtervolging eindigde aan de Jacob Reviusstraat in Raalte waar de mannen met hun auto tegen een geparkeerde auto botsten. De politie kon daarna een 55-jarige man inrekenen. De 36-jarige plaatsgenoot kon, ondanks de inzet van de hondenbrigade, ontkomen maar is nu dus ook aangehouden.

Woninginbraak Wijhe

In de vluchtauto werden spullen aangetroffen afkomstig van de woninginbraak aan de Molenstraat in Wijhe, die zaterdagavond heeft plaatsgevonden. De politie onderzoekt of de verdachten nog meer inbraken op hun geweten hebben. Het Deventer duo is vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.