nieuws

Opsporing Verzocht over woningoverval Deventer levert meteen tips op

Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht
Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin vanavond een gewelddadige woningoverval in Deventer is behandeld, zijn zes tips binnengekomen over die overval. Daarbij zijn ook namen genoemd, die verder onderzocht worden. Tijdens de overval, die in juni werd gepleegd, raakte de bewoner van de woning zwaargewond.
De overval werd op de ochtend van 9 juni gepleegd in een woning aan de Bart Blokhorststraat in Deventer. De bewoner van de woning werd meerdere keren met een mes gestoken en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw en hun kind bleven ongedeerd.
De drie verdachten waren alle drie getint. De man die de bewoner neerstak is donker getint, ongeveer 25 jaar, met een gespierd gezicht met uitstekende jukbeenderen. De man had donker haar, maar was wel bijna kaal. De tweede overvaller is licht getint, ongeveer 1,90 lang. Ook de derde overvaller is getint, maar verder is er geen beschrijving van deze man. Eén van de overvallers heeft mogelijk in het Moluks iets gezegd.

Mogelijk zakelijk conflict

De politie onderzoekt of de overval mogelijk met een zakelijk conflict te maken heeft. Eén van de overvallers zou hebben geroepen dat ze geld kwamen ophalen dat de bewoner nog schuldig zou zijn. De politie houdt daarnaast rekening met andere mogelijke motieven.

Meer informatie over Renault Clio en Seat Ibiza

Na de overval gingen de drie verdachten er in een zwarte Renault Clio vandoor. De politie is op zoek naar deze auto, waarvan het kenteken begint met het cijfer 3. Verder is de politie op zoek naar meer informatie over een lichtblauwe of zilverkleurige Seat Ibiza, die een aantal dagen voor de overval aan de Cröddendijk geparkeerd stond. Vanaf die straat is het huis waar de overval werd gepleegd goed te zien.

Vluchtroute

Verder wil de politie meer weten over de vluchtroute van de overvallers. Ze zijn via de Lucas van Leydenweg naar de rotonde op de Leonard Springerlaan gereden. Daarna loopt het spoor even dood, maar worden ze weer gezien op de Siemelinksweg. Ze rijden vervolgens het Wilgehaantje in maar zijn daarna spoorloos verdwenen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.