nieuws

Polsbandjes tegen alcoholmisbruik studenten tijdens introducties Overijssel

Geen alcohol onder de 18
Geen alcohol onder de 18
Onderwijsinstellingen in Overijssel gaan tijdens de komende introductieperiode met polsbandjes werken om alcoholmisbruik tegen te gaan. Dat is nodig omdat de leeftijdsgrens om alcohol te drinken is verhoogd van zestien naar achttien jaar.
Een woordvoerder van de Universiteit Twente in Enschede laat weten dat er met studenten- en studieverenigingen afspraken zijn gemaakt over de polsbandjes, het schenken van alcohol en eventueel misbruik ervan. De overtreder blijft desondanks verantwoordelijk, benadrukt de woordvoerder. Jongeren onder de 18 die betrapt worden, kunnen worden uitgesloten van de introductieperiode, die begint op 20 augustus.
Ook studenten die meedoen aan de introductie van hogeschool Saxion in Deventer en Enschede krijgen een polsbandje om, dat duidelijk moet maken of iemand 18 is of niet. Zonder bandje wordt er sowieso geen alcohol geschonken. De introductieperiode van hogeschool Saxion start op 25 augustus.
Tijdens de introductie in Zwolle van onder meer hogeschool Windesheim worden niet alleen polsbandjes ingezet, er wordt tijdens het introductieprogramma bij een aantal onderdelen bewust aandacht besteed aan het alcoholverbod. Zo worden er tijdens de zogeheten cantus - een samenzang waarbij doorgaans veel bier gedronken wordt - twee groepen gevormd: een groep die bier drinkt en een groep die water drinkt. De Zwolse introductie start op 20 augustus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.