nieuws

Hof van Twente verhoogt toeristenbelasting met 50 procent

Gemeentehuis Hof van Twente
Gemeentehuis Hof van Twente
De toeristenbelasting in de gemeente Hof van Twente moet met 50% omhoog voor hotels en B&B's. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Voor campinggasten is de stijging vijf procent.
Dit jaar betalen alle toeristen nog één euro per nacht. Dat wordt volgend jaar 1,50 euro voor hotels en B&B's en 1,05 euro voor campinggasten. Hof van Twente wil zo de begroting sluitend maken. De verhoging moet ruim vier ton opleveren.
Aanvankelijk wilde de gemeente de toeristenbelasting voor hotels en B&B's bijna verdubbelen, van 1 naar 1,85 euro. Die verhoging stuitte op weerstand van de 140 ondernemers die ermee te maken krijgen. Die zijn bang dat toeristen uitwijken naar buurgemeenten waar de toeristenbelasting dan lager zou zijn.
Recreatie-ondernemers zouden in dat geval minder omzet hebben, maar ook de gemeente Hof van Twente zou minder belasting binnenkrijgen. De gemeente ziet dat ook in en beperkt zich tot een verhoging van 1 naar 1,50 euro. Het is nog onduidelijk hoe de ondernemers daar tegenover staan. De gemeente raad moet zich nu over het voorstel uitspreken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.