nieuws

Verkopers uit Deventer en Olst gedupeerd door motordief

Oplichting met crossmotoren
Oplichting met crossmotoren
Tenminste twee inwoners van Overijssel zijn door een onbekende man opgelicht die naar aanleiding van advertenties op Marktplaats crossmotoren heeft verduisterd.
Het gaat om verkopers van crossmotoren in Deventer en in Olst. Ook verkopers uit Westland en Someren raakten op die manier hun crossmotoren kwijt. De werkwijze was steeds dezelfde. De aspirant-koper legde contact naar aanleiding van de advertentie op Marktplaats en maakte een afspraak voor een proefrit. Omdat de 'koper' zelf geen vervoer had vroeg hij de verkopers naar zijn zogenaamde adres te komen.

Afspraken proefritten in Rijnsbergen en Breda

Zo stond hij bij de gedupeerde uit Deventer op 30 april in Rijnsbergen op straat te wachten. De man reed met de motor weg voor een proefrit en kwam niet meer terug. Afgelopen maandag moest de gedupeerde uit Olst naar een adres in Breda. Hem overkwam hetzelfde.
De verkoper heeft een beloning van 500 euro uitgeloofd voor de gouden tip om zijn motor weer terug te krijgen. Ook de verkopers uit Westland en Someren werden de afgelopen weken naar Breda gelokt.

'Blanke kale man met tatoeage in zijn nek'

In alle aangiftes wordt gesproken over een blanke, kale man van 30 tot 40 jaar oud, die vermoedelijk een tatoeage in zijn nek heeft. De dief werd twee keer op badslippers gezien, wat volgens de politie dan ook een belangrijke aanwijzing is.
De politie in Noord Brabant heeft het over een vorm van verduistering die nog niet eerder is voorgekomen. Auto's worden wel vaker verduisterd tijdens een proefrit, maar van crossmotoren was dat nog niet bekend. De politie heeft op de website een uitgebreider signalement van de man.

Beloning voor tips over diefstal motoren uit loods

Gisteren loofde een gedupeerde ondernemer uit Steenwijk een beloning van 1.000 euro uit voor tips over een diefstal deze week van twee crossmotoren uit een loods. Daar waren eerder twee potentiële kopers over de vloer geweest.
Toen de twee zeiden dat ze gingen pinnen en niet meer terug kwamen, voelde de ondernemer nattigheid en liet hij de loods extra bewaken. Desondanks werden de motoren in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen. Het is niet bekend of deze zaak in verband staat met de andere verduisteringen van de crossmotoren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.