nieuws

Kampen stuurt kabinet brandbrief voor financiële steun tuinders Koekoekspolder

Kampen wil compensatie voor tuinders
Kampen wil compensatie voor tuinders
De gemeenten Kampen en Noordoostpolder hebben in een brandbrief het kabinet en het Europees Parlement opgeroepen om snel met steunmaatregelen te komen voor de tuinders in de Koekoekspolder.
In de brief geven de gemeenten aan dat de tuinders grote financiële schade lijden door de Russische boycot van landbouwproducten. De schatting is dat de boycot die voor een jaar is uitgesproken de voedingsindustrie landelijk 1,5 miljard euro schade oplevert. Naar verwachting gaan er in Nederland 150 tot 200 tuinbouwbedrijven failliet als er niets gebeurt. Na het Westland is de Koekoekspolder een van de grootste kastuinbouwgebieden van Nederland.

Snel informatiepunt voor tuinders

De brief van de gemeenten Kampen en Noordoostpolder volgt op een informatiebijeenkomst gisteren. Daarin schetsten de tuinders de gevolgen van de boycot aan brancheorganisatie LTO, de twee gemeenten, de provincie Overijssel en Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Tijdens de bijeenkomst werd niet alleen om financiële steun gevraagd maar ook dat er op korte termijn één informatiepunt komt voor de tuinders.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.