nieuws

Grenzeloos Genoegen: Overijsselaars in Italië

Grenzeloos Genoegen
Grenzeloos Genoegen
Zaterdag gaan Dorothy en Hans op bezoek bij Meike van Drie uit Almelo. Zij runt met haar man Piettro camping Pian di Boccio in Bevagna (Umbrië).
Meike heeft jarenlang een praktijk als verloskundige gehad in Tubbergen. In 2006 was ze met een vriendin op vakantie in Italië op de camping van haar huidige man Piettro Spinuzza. Ze werden verliefd en uiteindelijk besloot Meike haar hart te volgen. Ze verkocht de praktijk en ging, inmiddels hoogzwanger van hun eerste kind, naar Italië, naar Piettro. Na Max, werd dochter Emy in januari 2014 geboren.

Meike helpt haar man en zijn familie nu op hun camping Pian di Boccio in Bevagna (Umbrië). Meike leidt Dorothy rond op het 80 hectare grote terrein. Verder neemt ze Hans en Dorothy mee naar de oude stad Bevagna die van vroeger uit bekend staat om het maken van papier. De twee krijgen er een workshop papier maken waarbij Hans onverwacht over z’n nek gaat van de ingrediënten die hierbij gebruikt worden.
Maar verder is het alleen maar heel smakelijk in deze aflevering waarin Dorothy haar eigen pizza bakt en Hans Dorothy meeneemt naar het nabij gelegen Cannara, naar het wijngoed van Roberto di Philippo. Zijn biologische wijnen zijn het neusje van de zalm. Dat komt ook door de goede grond waarop de wijnranken staan. Hij bewerkt zijn kleiachtige grond met een heel modern gemaakt ploegapparaat dat door, speciaal hiervoor getrainde paarden wordt getrokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.