nieuws

Gedupeerde ondernemer Steenwijk deelt beelden busje mogelijke motordieven

De gedupeerde ondernemer uit Steenwijk, waarvan deze week twee motoren werden gestolen, deelt beelden van een busje dat mogelijk is gebruikt bij de diefstal. Het busje was laat op de avond een aantal keren voorbij de loods gereden en is door een beveiligingscamera gefilmd.
De motoren werden in de nacht van dinsdag op woensdag uit een loods aan de Lange Baan in Steenwijk. De ondernemer heeft het vermoeden dat het busje gebruikt is voor de diefstal, omdat er normaal gesproken laat in de avond weinig verkeer op de Lange Baan rijdt. Op de camerabeelden is te zien dat een wit busje rond 21:30 langs de loods rijdt en even later in tegengestelde richting weer voorbij komt. Een half uur later is het voertuig opnieuw op de beelden te zien.

Extra maatregelen hebben geen succes

Een aantal dagen eerder waren twee potentiële kopers over de vloer geweest, maar nadat ze zeiden dat ze geld gingen pinnen kwamen ze niet meer terug. De ondernemer voelde al nattigheid en heeft extra maatregelen genomen om de loods te beveiligen. Desondanks waren de motoren woensdagochtend verdwenen. Of de potentiële kopers de diefstal ook hebben gepleegd is niet duidelijk.
De ondernemer heeft een beloning van 1000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. De ondernemer komt met de beelden naar buiten, omdat hij vindt dat de politie geen haast maakt met het onderzoek naar de diefstal.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.