nieuws

Steun Europa voor tuinders na boycot Rusland

Koekoekspolder
Koekoekspolder
Tuinders die worden getroffen door de Russische boycot krijgen steunmaatregelen van Europa. Dat is vandaag bekendgemaakt na een bijeenkomst van Europese landbouwexperts in Brussel. De steun is onder meer in de Koekoekspolder erg welkom.
Volgende week wordt meer bekend over hoe de maatregelen er uit zullen zien. Volgens de verantwoordelijke Eurocommissaris zijn maatregelen nodig om het vertrouwen in de markt te behouden. Eerder stuurden onder meer de gemeenten Kampen en Noordoostpolder een brandbrief naar het Europees Parlement met de oproep zo snel mogelijk met steunmaatregelen voor de tuinders in de Koekoekspolder te komen.
Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade door de boycot voor de Koekoekspolder is. De schatting is dat de boycot die voor een jaar is uitgesproken de voedingsindustrie landelijk 1,5 miljard euro schade oplevert. Naar verwachting gaan er in Nederland 150 tot 200 tuinbouwbedrijven failliet als er niets gebeurt. Na het Westland is de Koekoekspolder een van de grootste kastuinbouwgebieden van Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.