nieuws

Kinderen vinden bel van Kamper Steur terug, beeld snel weer compleet

De bel van de Kamper Steur is terug. Roan, Luuk, Nick en Melissa waren aan het spelen en vonden de bel in een toiletgebouwtje aan de IJsseldijk. Dat meldt een jeugdagent uit Kampen.
De bel zat om de nek van het 7,5 meter lange beeld van een steur in de haven van Kampen en verdween afgelopen weekend. Onduidelijk is of de diefstal een grap was; daar gaat de eigenaar wel van uit. Die is door de politie op de hoogte gebracht van de vondst. De steur krijgt zijn bel zo snel mogelijk terug.

Symbool voor de stad

Het gigantische beeld van de vis is een verwijzing naar een oud verhaal in Kampen. Er zou een grote steur zijn gevangen voor het bezoek van een bisschop, maar dat bezoek bleef uit. De steur werd teruggezet, maar wel werd hem een zilveren bel aangebonden zodat vissers hem konden traceren.
De Kamper Steur is een symbool voor de stad maar dreigde door slecht onderhoud te verdwijnen. Een ondernemer kocht het beeld en redde het van de ondergang. Afgelopen voorjaar kreeg de opgeknapte Kamper Steur een nieuwe plek naast de IJsselbrug aan de IJsselkade.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.