nieuws

Eerste Steve Jobsschool in Overijssel van start in IJsselmuiden

In IJsselmuiden is vanmorgen de eerste Steve Jobsschool in Overijssel van start gegaan. Ieder kind vanaf 4 jaar op basisschool CNS Zandberg heeft zijn eigen iPad.
Voor de gelegenheid is de naam van de school veranderd in basisschool Vizier. De opening van de school 'nieuwe stijl' werd vanmorgen verricht door burgemeester Koelewijn van de gemeente Kampen en Sofie, de jongste leerling van de school. In Nederland zijn inmiddels zo'n tien Steve Jobsscholen, komend schooljaar komen er minstens 20 bij.

Gedachtengoed Steve Jobs

Een Steve Jobsschool betekent niet alleen dat er met hulp van Ipads les wordt gegeven. Het hele onderwijssysteem is anders, het zogenaamde Onderwijs voor een Nieuwe tijd.
Niet meer klassikaal leren rekenen en schrijven, maar in wisselende groepjes aan het werk, met kinderen van verschillende leeftijden door elkaar, elk op zijn eigen niveau. Het onderwijsconcept is geïnspireerd op het gedachtegoed van Steve Jobs, de inmiddels overleden oprichter van Apple.

Hoop op meer leerlingen

Bassisschool CNS Zandberg in IJsselmuiden wil met het iPad-onderwijs kinderen helpen beter en met meer plezier te presteren. Ook speelt mee dat de school te maken heeft met krimp en zo meer leerlingen naar de school hoopt te krijgen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.