nieuws

Polsbandjes voor leeftijdscontrole tijdens studenten-introductie

De introducties van de Universiteit Twente en de hogescholen in Zwolle staan garant voor feest, muziek en alcohol. Veel deelnemers zijn echter nog te jong om alcohol te mogen drinken, sinds de alcoholleeftijd begin dit jaar naar 18 is verhoogd. De oplossing: polsbandjes.
De deelnemers aan de Kick-In (Enschede) en de Bruisweken (Zwolle) kregen vandaag bij hun inschrijving een polsbandje, waaraan te zien is of de deelnemers wel of geen alcohol mogen drinken. In Zwolle wordt bijvoorbeeld gewerkt met witte en blauwe polsbandjes: wit voor onder de 18 jaar, blauw voor 18 jaar en ouder.

"Naleven van beleid"

"We hebben aan het begin van het jaar ons alcoholbeleid herschreven, toen de nieuwe regelgeving inging," aldus Ruben van den Berg van de organisatie van de Bruisweken in Zwolle. "Bier hoort bij de introductie, maar we hebben wel te maken met de regelgeving. Op deze manier hopen we het beleid te kunnen naleven."
De polsbandjes moeten tijdens de gehele introductie, die zowel in Zwolle als Enschede tot en met vrijdag duurt, om gehouden worden. Zonder bandje krijgen de deelnemer sowieso geen alcohol. Ook tijdens de introductie van hogeschool Saxion, die maandag begint, krijgen de deelnemers polsbandjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.