nieuws

Necid begint op bank, Nijland in de spits bij PEC Zwolle

Stef Nijland
Stef Nijland
PEC Zwolle-trainer Ron Jans kiest in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht voor vrijwel hetzelfde elftal dat afgelopen weekend de seizoensouverture tegen FC Utrecht won (2-0). Alleen de geblesseerde Trent Sainsbury (enkel) wordt vervangen door Maikel van der Werff.
Dat betekent dat de nieuwe spits, Tomas Necid, op de bank begint. Jans: "Het is moeilijk om al een oordeel over hem te vellen, want hij heeft pas twee keer meegetraind. Maar hij ziet er fit en kan in ieder geval geweldig koppen."

Van geloof gevallen

Toch kiest Jans er dus niet voor hem direct een basisplaats te gunnen, zoals hij vorige week wel deed toen Jody Lukoki net was aangetrokken. "Mijn zoons zeiden al dat ik van mijn geloof was gevallen, want normaal doe ik dat niet. Maar dat had ook te maken met de blessure van Karagounis; dan moet Lukoki gewoon kunnen starten."
De Griekse aanvaller is er aan de Krommedijk ook nog niet bij. Hetzelfde geldt voor de geblesseerden Kevin Begois, Leroy Labylle, Dimitrios Ferfelis en Wouter Marinus.

Zeperds
Voor tegenstander Dordrecht is het duel met PEC Zwolle de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie in 19 jaar tijd. Jans verwacht er een lastige avond: "Vorig seizoen hebben we een paar zeperds gehad in de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Cambuur en dat kan morgen ook gebeuren", waarschuwt de trainer. "Ze spelen heel enthousiast en zullen erbovenop zitten. Maar daar moeten wij ons ook onderuit kunnen voetballen."
Jans vindt Dordrecht in ieder geval een aanwinst op het hoogste niveau: "Ze hebben vorig jaar verdiend promotie naar de eredivisie afgedwongen. Het is mooi dat ze geen concessies doen aan de speelwijze en gewoon blijven aanvallen. Zo hebben ze vorige week op basis van de tweede helft ook verdiend gewonnen van Heerenveen. Complimenten."
Het duel in Dordrecht begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.