Nieuws

Man uit Hardenberg aangehouden na wilde achtervolging door Groningen en Drenthe

Man uit Hardenberg zit vast voor poging doodslag op politiemensen
Man uit Hardenberg zit vast voor poging doodslag op politiemensen © Persbureau Meter
Een 29-jarige automobilist uit Hardenberg is gisteravond aangehouden na een wilde achtervolging door de politie. De man zit nog vast op verdenking van poging tot doodslag op enkele agenten.
De politie wilde de auto van de man controleren in het Groningse Nieuw Buinen. Na een stopteken te hebben genegeerd volgde een achtervolging via Stadskanaal, Vledderveen, Mussel, Musselkanaal, Zandberg, Valthermond, Nieuw-Weerdinge en Emmen. De bestuurder ramde tijdens de vlucht een achtervolgende politieauto.

Enig speurwerk

Op de Laan van het Kinholt in Emmen vluchtten alle drie personen uit de auto. Zij konden na enig speurwerk worden aangehouden. De 29-jarige bestuurder uit Hardenberg zit nog vast. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op de politiemensen, die hij van de weg probeerde te rijden. De andere twee inzittenden zijn weer in vrijheid gesteld.
De Hardenberger blijkt ook gezocht te worden voor een steekpartij die plaatsvond in de nacht van woensdag op donderdag 3 juni rond half vier op een parkeerterrein van een bedrijf aan de Vechtstraat in Zwolle. Het slachtoffer was gewond en deed aangifte. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.