Mustafa Saymak schiet PEC Zwolle in blessuretijd langs FC Dordrecht

PEC Zwolle heeft vanavond de tweede overwinning in twee duels in de eredivisie geboekt. In de blessuretijd zorgde Mustafa Saymak voor de 2-1 overwinning van Zwolle op FC Dordrecht.
Nijland kreeg het eerste kansje van de wedstrijd, zijn inzet ging via een verdediger over de achterlijn. Even later redde Boer op een inzet van de vrijstaande Korte, maar die stond buitenspel. Nijland kon kort daarna vrij inkoppen, maar de bal ging over. Nadat Lieder twee keer kon schieten maar het doel niet vond scoorde PEC aan de andere kant. Thomas schoof de 0-1 binnen op aangeven van Rienstra.
FC Dordrecht was de betere ploeg in de tweede helft en het kreeg ook enkele kansen. Van Overeem en Fortes misten het doel met een schot en Pisas kopte naast. Bij Zwolle maakte Necid zijn debuut en hij kopte naast uit een hoekschop van Lukoki. Tien minuten voor het einde moest Zwolle met tien man verder na de tweede gele kaart voor Van Hintum en kort daarna werd het gelijk. Korte tikte binnen uit een scrimmage nadat de bal eerst op de paal was gekomen. Dordrecht ging daarna met een man meer op zoek naar de voorsprong, maar de winnende treffer viel aan de andere kant. In de laatste minuut van de blessuretijd schoot Saymak Zwolle naar de tweede overwinning van het seizoen.

FC Dordrecht - PEC Zwolle 1-2

0-1 Thomas (40)
1-1 Korte (81)
1-2 Saymak (90+3)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Troost-Ekong, Ojo, Meulens
Rood: Van Hintum (79/2x geel)
FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman, Van Overeem, Ojo, Gosens, Pisas (Meulens/73), Lieder, Korte.
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (Lam/63), Broerse, Van Hintum, Saymak, Rienstra, Drost, Lukoki, Nijland, Thomas (Necid/56).