nieuws

Bert van Marwijk wordt niet de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk
De in Deventer geboren Bert van Marwijk wordt toch niet de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. Gesprekken tussen de voormalig bondscoach van Nederland en de Koreaanse voetbalbond KFA zijn stukgelopen, zo liet de bond zondag weten.
Van Marwijk had te kennen gegeven interesse te hebben in de functie. Bovendien zagen de Koreanen in hem de ideale kandidaat, maar problemen met de belasting gooiden roet in het eten. Bovendien wilde Van Marwijk volgens Koreaanse media meer tijd thuis doorbrengen dan in Zuid-Korea.
De vorige Koreaanse bondscoach, Hong Myung-bo, nam ontslag na het afgelopen WK in Brazilië. Daar speelde de huidige nummer 57 op de FIFA-ranglijst in de groepsfase drie matige wedstrijden en werd laatste in een poule met Rusland, België en Algarije. De bond gaat nu met andere gegadigden om tafel en stelt vermoedelijk in de tussentijd een interim-coach aan.
Van Marwijk wist in 2010 met Oranje de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika te halen. Daarin was Spanje te sterk. De Nederlander was daarna trainer bij het Duitse Hamburger SV.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.