Man heeft 'hekel aan BMW's' en probeert onopvallende politieauto eruit te rijden

Zo'n grote hekel aan een bepaald automerk hebben, dat je met 250 kilometer per uur probeert weg te rijden als je zo'n auto tegenkomt. Een bijzondere reden voor een flinke snelheidsovertreding, maar wel eentje die een Duitse automobilist duur zal komen te staan.

De politie moest gisteravond op de A32 tussen Steenwijk en Meppel het gaspedaal flink intrappen om de Duitser bij te houden en uiteindelijk ook in te halen. De man reed in een Mercedes Benz cabrio, waarvan het dak - vermoedelijk vanwege het broeierige weer - open was.

De Duitser haalde de onopvallende politieauto, van het merk BMW, in en begon vervolgens steeds harder te rijden. De agenten gingen achter hem aan en klokten uiteindelijk een gemiddelde snelheid van 255 kilometer per uur. De automobilist werd vervolgens staande gehouden.

'Hekel aan BMW'

Als verklaring voor zijn snelheid zei de automobilist dat hij een hekel aan BMW's had en zo hard reed om te proberen de auto van de agenten 'eruit' te rijden. Dat lukte - helaas voor de Duitser - uiteindelijk dus niet.

Zijn rijbewijs werd ingenomen en naar de verkeersofficier gestuurd. Die mag zich buigen over de afhandeling van de zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
A32 STEENWIJK POLITIE
Deel dit artikel: