Nieuws

A35 en N18 vanaf 17.00 uur weer open, komende nachten herstelwerkzaamheden

De oprit van de A35 bij Enschede-West gaat om 17.00 uur weer open voor verkeer. Ook de N18 tussen de afslag Enschede-West en Haaksbergen gaat dan weer open. De wegen zijn dan voldoende schoongemaakt en hersteld om het verkeer weer veilig te laten rijden, zegt Rijkswaterstaat. Eerder vandaag verloor een vrachtwagen een grote hoeveelheid olie op de weg, waardoor de rijbaan spiegelglad werd.
De vrachtwagen verloor de olie op de afrit Enschede-West. Vervolgens reed de wagen de N18 op richting Haaksbergen. Onderweg bleef de wagen olie lekken, waardoor een kilometerslang oliespoor ontstond. De truck strandde uiteindelijk vlak voor Haaksbergen.
Door de olielekkage en de schoonmaakwerkzaamheden is het asfalt beschadigd geraakt. Rijkswaterstaat vermoed dat de weggedeeltes komende week in de nacht nog een aantal keren afgesloten moeten worden voor herstelwerkzaamheden.
Het wegdek is glad als gevolg van gelekte olie
Het wegdek is glad als gevolg van gelekte olie © NewsUnited/Dennis Bakker
Het schoonmaken van de wegen bleek vanmiddag lastiger dan gedacht. Er moest een speciale zoabreiniger worden ingezet en die moest uit Sliedrecht komen. De A35 was bij de afslag Enschede-West een groot gedeelte van de dag afgesloten. Ook de N18 richting Haaksbergen moesten worden afgesloten voor verkeer. Het verkeer werd omgeleid via de afslag Enschede-Zuid en de voormalige N18.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.