nieuws

Go Ahead Eagles verliest door strafschop in blessuretijd bij Excelsior

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag het duel bij Excelsior met 3-2 verloren. De winnende treffer viel diep in blessuretijd uit een strafschop van Fischer.
Het duel kwam wat traag op gang, maar na een kans voor Schalk was er ineens het doelpunt voor Excelsior. Botaka schoot de bal op fraaie wijze met zijn hak achter Cummins. Na een half uur was hij dicht bij zijn tweede, dit keer eindigde zijn inzet echter op de paal. Aan de andere kant kreeg Schenk een goede kans, hij scoorde niet en zag Kolder in de rebound hands maken. Even later haalde Van Diermen een schot van Türüc van de lijn. Het bleef echter bij 1-0 in de eerste helft.
Direct na rust ging de Deventer ploeg op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het kansen via Schalk, Kolder, Vriends en Van Ooijen. Maar ze vonden allemaal het net niet. Tegen de verhouding in viel de treffer aan de andere kant. Van Mieghem schoot vanaf randje zestien en de bal ging via Van Weert binnen. Twintig minuten voor het einde werd het toch weer spannend. Doelman Cummins schoot de bal naar voren en zag de bal over collega Deckers van Excelsior in het doel vallen; 2-1. Even later was het zelfs gelijk. Nieuwpoort kopte binnen uit een vrije trap. Toch bleven de drie punten in Rotterdam. In de blessuretijd mocht aanleggen vanaf de stip nadat Türüc vasthield bij een vrije trap en faalde niet; eindstand 3-2.

Excelsior - Go Ahead Eagles 3-2

1-0 Botaka (19)
2-0 Van Weert (59)
2-1 Cummins (69)
2-2 Nieuwpoort (75)
3-2 Fischer (90+4/strafschop)
Arbiter: Manschot
Geel: Karami, Lewis, Vriends, Türüc
Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Van Diermen, Brito; Kruijs, Auassar, Stans (Vermeulen/85); Botaka, Van Weert (Maletic/76), Van Mieghem (Gouriye/62).
Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Türüc, Van Ooijen (Rijsdijk/66); De Sa (Reimerink/82), Kolder, Schalk (Lewis/76).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.