nieuws

Lokale politiek steunt actie hongerstakers in Enschede, Kamerleden komen morgen

Christenen in Enschede in hongerstaking
Christenen in Enschede in hongerstaking
Raadsleden van verschillende politieke partijen in Enschede hebben gisteren een bezoek gebracht aan de hongerstakers op het Stationsplein in Enschede om ze een hart onder de riem te steken.
Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de misstanden in Irak. Dertig christenen zijn een week in hongerstaking om steun te betuigen aan de christenen in Irak en andere minderheden zoals de Jezidi's. Aan het einde van de week willen ze een petitie aanbieden aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken.
De raadsleden spraken hun bewondering uit voor de actie van de hongerstakers. VVD-raadslid Nijhuis gaf aan dat hij gesproken heeft met VVD Tweede Kamerlid Malik Azmani uit Stegeren om de actie van de hongerstakers in Enschede onder de aandacht te brengen en er op aan te dringen dat ook in de Tweede Kamer na het reces de situatie in Irak moet worden bestempeld als genocide.
Morgen brengt Azmani een bezoek aan de hongerstakers in Enschede. Het Kamerlid wil met zijn bezoek de actie van de hongerstakers ondersteunen. Ook PVDA Kamerlid Keklik Yucel komt morgen naar Enschede.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.