Overige sporten

Directeuren Kloosterman en Van Langen trots op prestaties FBK Games: "Dit is waanzinnig"

Na de afgelaste editie van 2020 mocht de FBK Games dit jaar dan eindelijk de veertigste editie organiseren. Het atletiekevenement in Hengelo, waar door de coronaversoepelingen 1.500 bezoekers aanwezig mochten zijn, stelde allerminst teleur. Er waren zondagmiddag louter blije gezichten te herkennen in en rond het Fanny Blankers-Koen Stadion. Landgenote Sifan Hissan verpulverde een wereldrecord en polsstokfenomeen Armand Duplantis uit Zweden wist de barrière van zes meter te slechten. Directeur Hans Kloosterman glunderde dan ook na afloop.
"We hebben voor onszelf de omstandigheden gecreëerd om die atleten aan Hengelo te binden", zegt een trotse Kloosterman. "Daar begint het. Dat de nummer één bij de vrouwen, Sifan Hassan, en de nummer één bij de mannen, Armand Duplantis, in Hengelo zijn. Je begint bij de ene, met Siffan, en eindigt met de ander. Daar bouw je dan je show en evenement aan op. En als het dan goed valt en beiden zijn in vorm en beiden laten zien wat je hoopt dat ze laten zien. Dan krijg je gewoon een fantastisch evenement."
Waanzinnig dat het lukt
Hans Kloosterman, directeur FBK Games
"Wij hebben achter de schermen zo verschrikkelijk hard gewerkt om dit mogelijk te maken", vervolgt hij. "Zowel financieel als organisatorisch, met publiek en 1.500 mensen testen. Alles erop en eraan. Op het moment dat het plan dan, met het eerste de beste onderdeel, goed valt. Dat is waanzinnig. Dat is zo mooi. Je kunt de faciliteiten creëren voor de atleten, maar die moeten het daarna wel doen. Als het dan lukt is dat waanzinnig", aldus Kloosterman.

Ellen van Langen trots op organisatie

Ook toernooidirecteur Ellen van Langen was in haar nopjes met de getoonde prestaties in Hengelo. "Ik ben super blij. Uiteraard met de prestaties van de atleten, maar ik ben er ook trots op dat ze überhaupt hier allemaal staan. Want het is echt niet makkelijk geweest om al die atleten hier te krijgen", doelt de olympisch kampioene van 1992 op de huidige coronarestricties. "De atleten willen ook heel graag. Zij willen ook gewoon weer wedstrijden lopen."
We kwamen met de speaker overeen om het woord 'wereldrecord' niet te laten vallen
Ellen van Langen
Ook keek ze met enorme bewondering naar het wereldrecord van Sifan Hassan op de 10.000 meter. "Het is zo gaaf dat dat lukt. Zo goed hoe Sifan gelopen heeft. Haar focus en concentratie, ik heb daar zoveel bewondering voor", vertelt ze.
Van Langen bekende na afloop dat de organisatie stiekem geloofde in een mondiale toptijd van Hassan. "We zijn van tevoren met de speaker overeen gekomen dat hij in het eerste deel van de race het woord wereldrecord niet zou laten vallen. Want dat geeft voor haar heel veel druk in de race. We hebben er alles aan gedaan om voor haar de omstandigheden zo goed mogelijk te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.