nieuws

Kort geding tegen tbs-moeder om haar te weren uit Enschede

Kort geding rond gebiedsverbod tbs-moeder
Kort geding rond gebiedsverbod tbs-moeder
Vader Harald en zijn dochter Lisa uit Enschede doen vandaag nog een laatste ultieme poging om een stadsverbod af te dingen voor hun ex-vrouw en moeder. Ze hebben daarvoor een kort geding aangespannen. De vrouw wordt vandaag ontslagen uit de tbs-kliniek waar ze zit.
De Enschedeër is bang dat de vrouw haar dochter komt opzoeken en haar iets aandoet. De moeder heeft jaren geleden geprobeerd het meisje en haar inmiddels overleden broer te vergiftigen met alcohol en pillen. Dat overleefden ze ternauwernood, net als de moeder zelf. De vrouw is daarna veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor een dubbele poging tot moord maar ze is inmiddels uitbehandeld.

Burgemeester heeft de middelen niet

De vader is bang dat de vrouw naar Enschede komt 'om haar werk af te maken'. Hij heeft eerder al via de burgemeester geprobeerd een gebiedsverbod of stadsverbod voor te vrouw te krijgen, maar de burgemeester heeft daar de middelen niet voor, zo'n verzoek moet via de rechter lopen.
In de rechtbank in Assen dient daarom vandaag het kort geding, op de dag dat de vrouw de tbs-kliniek verlaat. De advocaat van dochter Lisa heeft de rechter gevraagd direct uitspraak te doen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.