nieuws

Cosmo Trucks / Koops Furness uit Zwolle vraagt uitstel van betaling aan

Rechtbank Zwolle heeft nog geen uitstel van betaling verleend
Rechtbank Zwolle heeft nog geen uitstel van betaling verleend
Cosmo Trucks /Koops Furness uit Zwolle heeft surseance van betaling aangevraagd. Dat meldt Transport Online. De vraag om uitstel van betaling is bevestigd door FNV Bondgenoten.
De hoofdvestiging van Cosmo Trucks en Koops Furness is in Zwolle. Maar er zijn nevenvestigingen in Utrecht, Harderwijk, Leeuwarden en Apeldoorn. De vakbond heeft vorige week al vernomen dat het niet goed zou gaan met het automotive bedrijf en dat er gezocht werd naar overnamekandidaten. De Van Mosselgroep uit Waalwijk zou zijn geïnteresseerd. De ondernemingsraad heeft dinsdag een gesprek met de directie. Bij Cosmo Trucks werken 900 mensen.

Verleden van Cosmo Trucks

Cosmo Trucks begon in 1906 in Rotterdam als het cargobedrijf Furness met activiteiten in de scheepvaart. Vanaf 1968 nam Furness verschillende transportbedrijven, DAF truckdealers en de Eerste Zwolse Bedrijfsautogarage over. En in 2000 fuseerden de automotive activiteiten van Furness met die van Koops. Sinds 2002 heten alle DAF dealerbedrijven Cosmo Trucks.
De surseance van betaling heeft ook gevolgen voor alle autodealers en autoverkooppunten die onder dealer holding Koops-Furness vallen. Dat zijn er veertien in Overijssel. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.