nieuws

Demonstranten toegelaten op terrein kasteel Nijenhuis Diepenheim

Pomphouders mogen demonstreren bij de poort van kasteel Nijenhuis in Diepenheim. De Rijksvoorlichtingendienst heeft het mogelijk gemaakt dat de pomphouders vanochtend bij de oprijlaan mogen staan.
Het kabinet houdt vandaag een 'heidag' in het kasteel in Diepenheim. Ze gaan daar praten over de overheidsbegroting voor volgend jaar, over plannen om de economie en werkgelegenheid te laten groeien en over andere zaken die het komende politieke seizoen zullen spelen.

Protesteren met spandoeken

Zo’n 30 pompstationhouders kondigden gisteren aan met spandoeken bij het kasteel te demonstreren. Er hing ze in eerste instantie een boete boven het hoofd, omdat het terrein om het kasteel privé terrein is. De RVD heeft nu de pomphouders en de pers toegestaan.
De pomphouders willen de ministers en staatssecretarissen duidelijk maken dat tientallen pompstations momenteel op omvallen staan door de accijnsverhogingen op diesel en lpg, die begin dit jaar werden ingevoerd. Sindsdien zouden hun klanten massaal de grens met Duitsland oversteken om daar te tanken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.