nieuws

Stadsverbod voor tbs-moeder uit Enschede die kinderen wilde doden

De rechter heeft de tbs-moeder in Enschede een stadsverbod opgelegd. Daar hadden haar ex-man en de dochter om gevraagd.
De moeder is ontslagen uit de tbs-kliniek waar ze werd behandeld, maar mag niet naar Enschede. Ze heeft enkele jaren geleden geprobeerd om haar zoon, dochter en haarzelf om te brengen met drank en pillen. Alle drie hebben dat aanvankelijk overleefd; de zoon maakte echter later een eind aan zijn leven. Vader Harald en dochter Lisa menen echter dat ze na haar ontslag uit de tbs-kliniek naar Enschede zou komen om 'haar werk af te maken'. In elk geval wil de vader zijn dochter de angst en de confrontatie met de moeder besparen. Het stadsverbod geldt tot de 15-jarige dochter Lisa meerderjarig is.

Bezoeken van bejaarde ouders

Tijdens het kort geding gisteren in de rechtbank in Assen vroeg de advocaat van de moeder om een verbod voor alleen de wijk Twekkelerveld, waar de vader en dochter wonen. Zo zou de vrouw haar bejaarde ouders nog kunnen bezoeken. Maar daarvan zei vader Harald dat hij niet wilde dat zijn dochter beperkt zou worden in haar bewegingsvrijheid.
In het vonnis is opgenomen dat de advocaten van beide partijen zullen overleggen als zich iets bijzonders in het leven van de ouders voordoet, zoals ernstige ziekte of overlijden. De vader is bereid om dan afspraken te
maken over een uitzondering.
De zaak heeft veel stof doen opwaaien. Burgemeester Den Oudsten van Enschede deed eerder een beroep op de moeder om weg te blijven. De actiegroep Steun Harald en Lisa zamelde 13.000 handtekeningen in tegen haar komst en bracht die naar het ministerie van Justitie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.