nieuws

Staatssecretaris Wiebes doet boze pomphouders geen toezeggingen in Diepenheim

Staatssecretaris Wiebes van Financiën is niet van plan de accijnsverhoging terug te draaien. Dat heeft hij de pomphouders gezegd die vandaag in Diepenheim demonstreren. Volgens Wiebes zijn de dalende inkomsten van de pomphouders maar ten dele het gevolg van de accijnsverhoging.
Wiebes heeft begrip voor de situatie van de pomphouders, maar gaf tijdens het gesprek aan de accijnsverhoging niet terug te draaien. Hij beloofde wel de gevolgen van de accijnsmaatregel goed in de gaten te blijven houden. "Hij vertelde weinig goeds", aldus één van de aanwezige pomphouders.

Pompstations op omvallen

Bijna 20 pomphouders stonden sinds vanochtend op Landgoed Nijenhuis in Diepenheim, waar het kabinet vandaag vergadert over het nieuwe politieke seizoen. De pompstationhouders hebben de bijeenkomst aangegrepen om de ministers en staatssecretarissen nog eens duidelijk te maken dat tientallen pompstations momenteel op omvallen staan door de accijnsverhogingen op diesel en lpg, die begin dit jaar werden ingevoerd.
De pomphouders vinden het oneerlijk dat er binnen een paar weken een oplossing is voor door de Russische boycot getroffen groente- en fruittelers, maar dat de pomphouders niet worden geholpen. "Ik betaal ook belasting", zegt een pomphouder, "maar wij tellen dus niet mee. Ik moet mijn bedrijf per 1 september 's middags sluiten omdat er geen omzet meer is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.