nieuws

Start gemaakt met rechtszaak brandstichting Da Vinci in Zwolle

Da Vinci in maart
Da Vinci in maart
Het onderzoek naar de brandstichting bij shoarmazaak Da Vinci in Zwolle is nog niet klaar. Dat bleek tijdens de behandeling van de strafzaak tegen een 21-jarige verdachte uit Zwolle.
De shoarmazaak aan de Oude Vismarkt in Zwolle ging begin maart in vlammen op na een zware ontploffing. Enkele woningen boven de zaak raakten zwaar beschadigd.

Carnavalsmaskers

Onderzoek wees al snel uit dat er sprake was van brandstichting. Op camerabeelden was te zien dat kort na de ontploffing twee mensen wegrenden. Zij zouden carnavalsmaskers gedragen hebben om herkenning te voorkomen. In de tuin van de 21-jarige verdachte zijn zulke maskers gevonden, samen met een aantal jassen. Volgens het Openbaar Ministerie worden die spullen nog onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut, NFI.
De vondst van de maskers wijst volgens het OM op betrokkenheid van de verdachte bij de brandstichting. De 21-jarige is niet de eigenaar van de zaak. Hij zou regelmatig hand- en spandiensten verrichten voor de eigenaar en zijn broer. De eigenaar is ook aangehouden en zit nog vast.
Volgens de advocate van de 21-jarige zegt de vondst van die maskers niets, omdat het begin maart nog carnaval was. De advocate vroeg de rechtbank om het voorarrest van de Zwollenaar op te heffen, maar dat verzoek wees de rechtbank van de hand.

Strafzaak in november

Op 2 september staat de eigenaar voor de rechter. Eind november wordt de strafzaak inhoudelijk behandeld. Dan wordt waarschijnlijk duidelijk wat de achtergrond is van de strafzaak. Volgens geruchten zou er sprake geweest zijn van drugshandel vanuit de shoarmazaak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.