nieuws

Brabants bedrijf wil doorstart maken met Koops Furness

Het Brabantse autobedrijf Van Mosselgroep heeft nog steeds interesse in Koops Furness. Dat zegt algemeen directeur Eric Berkhof tegen RTV Oost.
Berkhof was tot eind vorige week in gesprek met Koops Furness om het bedrijf over te nemen maar besloot zich afgelopen vrijdag terug te trekken vanwege de onverwacht slechte financiële cijfers. "De cijfers die we in eerste instantie kregen weken nogal af van de uitkomsten van ons eigen uitgebreide boekenonderzoek", aldus Eric Berkhof.

Doorstart na faillissement is enige optie

Koops Furness zit in zwaar weer en heeft vandaag uitstel van betaling gekregen. Het lukt het bedrijf niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen. Koops Furness is net - als de Van Mosselgroep - een van de grootste autodealers van Nederland. Bij het bedrijf werken zo'n 1200 mensen in 82 vestigingen. Een bewindvoerder onderzoekt nu de toekomst van het bedrijf.
Algemeen directeur Eric Berkhof van de Van Mosselgroep is niet verbaasd over de financiële problemen van Koops Furness. "Het is voor ons duidelijk dat ze te hoge kosten en teveel personeel hebben." De ondernemer wil het bedrijf dan ook alleen over nemen na een faillissement en dan een schuldenvrije doorstart maken. "We blijven het op de voet volgen", aldus de Brabantse ondernemer.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.