nieuws

Initiatieven in Overijssel om gevolgen boycot Rusland te beperken

Schreijer wil schoolfruit herinvoeren
Schreijer wil schoolfruit herinvoeren
Er komen steeds meer initiatieven om boeren en tuinders in de regio te helpen na de boycot die door Rusland is uitgevaardigd.
Verschillende politieke partijen, maar ook de gemeente Kampen pleitten voor steun van Brussel of Den Haag of stimuleren, zoals D66 in Ommen, het eten van Europees groente en fruit.

Schreijer: "Herinvoeren schoolfruit"

CDA-Europarlementariër Schreijer pleit voor de herinvoering van schoolfruit; het Rijk zou daar geld voor moeten uittrekken. Aan de ene kant wordt zo de land- en tuinbouwsector tijdens de boycot geholpen en aan de andere kant komt schoolfruit ten goede aan de gezondheid van schoolkinderen.
In Blokzijl is er een restaurant dat de menukaart heeft aangepast in een poging de regionale agrarische ondernemers te helpen. Bij elk gerecht wordt een gevulde tomaat geserveerd, en er zijn voor- en nagerechten verzonnen waarmee de boeren geholpen worden. "We hopen dat het initiatief ook andere horecaondernemers aanzet om gezamenlijk de boeren een hart onder de riem te steken", zegt een medewerker van restaurant Sluiszicht.

Groentepakketten voor De Groene Welle

Telers uit de Koekoekspolder in Kampen nemen een voorschot op een eventueel besluit over schoolfruit: ze geven morgen 1500 groentepakketten aan De Groene Welle in Zwolle. De pakketten worden uitgedeeld aan leerlingen en partners van de school.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.