nieuws

Enkco foodgroup Holten splitst activiteiten in drie specialistische bedrijven

Vleesvervanger Lupine
Vleesvervanger Lupine
Enkco foodgroup in Holten heeft haar activiteiten in drie specialistische bedrijven ondergebracht. Dit proces was al eerder ingezet, onder andere door de productie van vleesproducten en vleesvervangers op gescheiden productielocaties in Holten te huisvesten.
Voortaan vallen onder Enkco foodgroup drie ondernemingen. De splitsing past in de ambitieuze groeiplannen van de drie bedrijven.
Vivera BV produceert, verpakt en distribueert vleesvervangers. De onderneming is het eerste Europese bedrijf dat zich daarbij volledig gaat richten op lokaal geteelde grondstoffen, zoals bijvoorbeeld lupine. Dat is een gewas dat inmiddels al op diverse akkers in Oost-Nederland voor Vivera word geproduceerd. Onder de merknaam Vivera We Love Nature presenteerde Vivera vorig jaar al innovatieve vleesvervangers met lupine als basisgrondstof. Dit product won toen de Jaarprijs Goede Voeding.
Enkco B.V. produceert al meer dan een halve eeuw voornamelijk vleesproducten ''in slagerskwaliteit'', zoals hamburgers en vinken. Enkco levert deze producten zowel rauw als voorgebakken en zowel koelvers als in diepvries aan supermarkten, maar bijvoorbeeld ook aan horeca, instellingen en cateraars.
Culifrost B.V. produceert vooral snack- en diepvriesproducten, zoals Zweedse gehaktballetjes, kaassoufflés en broodjes curryworst, die populair zijn in Duitsland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.