nieuws

Berg misvormde groente op straat in Zwolle, actie tegen voedselverspilling

Actievoerders hebben gistermiddag aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle ruim 250 kilo misvormde groente op straat gelegd, als actie tegen voedselverspilling. Voorbijgangers mochten de misvormde wortels, courgettes en andere groente gratis meenemen.
De actie werd georganiseerd door de Partij voor Cultuur, Natuur en Milieu Overijssel en inwoners van Zwolle. Aan de Van Karnebeekstraat legden zij een hele berg misvormde groente, ruim 250 kilo, op straat met de boodschap "Dit zou anders worden weggegooid. Neem mee. Gratis." Volgens de actievoerders hebben honderden voorbijgangers gebruik gemaakt van het aanbod.

Damn Food Waste campagne

De actie maakt deel uit van de Damn Food Waste campagne. De volgende actiedag is op zaterdag 20 september. Dan kunnen ruim duizend mensen een gratis lunch nuttigen in de binnenstad.
De 'discosoep', die dan wordt opgediend, bestaat uit producten die om cosmetische of andere redenen niet in de verkoop gaan, terwijl er verder niets mis mee is. Tijdens deze lunch laten diverse provinciale en landelijke initiatieven zien hoe zij strijden tegen voedselverspilling.

Filmpje van de actie:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.