nieuws

Minister Timmermans deelt zorgen hongerstakers Enschede

Minister Timmermans antwoordt hongerstakers
Minister Timmermans antwoordt hongerstakers
In een brief aan de hongerstakers in Enschede laat minister Timmermans weten hun zorgen te delen. De hongerstakers begonnen hun actie om aandacht te vragen voor de christenen in Irak.
Tijdens de hongerstaking op het Stationsplein in Enschede worden handtekeningen verzameld. Inmiddels staat de teller op ruim 8.200 steunbetuigingen. Ergens begin september worden de handtekeningen door de elf organiserende partijen overhandigd aan minister Timmermans.

Nederland onderneemt actie

De hongerstakers willen met de actie de Nederlandse regering bewegen om actie te ondernemen tegen IS in Irak. Die verjaagt duizenden Yezidi's en christelijke bevolkingsgroepen als die zich niet willen bekeren tot de islam.
Timmermans laat in zijn brief weten dat het kabinet de overwegingen van partners steunt om de Koerdische regionale regering te bewapenen, met steun van de Iraakse regering, om de dreiging van IS het hoofd te kunnen bieden en minderheden, zoals Yezidi’s en christenen, te kunnen beschermen.

20 hongerstakers over

Indien de huidige veiligheidsdreiging voortduurt, sluit het kabinet niet uit dat Nederland in enige vorm ook een bijdrage zal leveren, schrijft Timmermans in zijn antwoord op een brief van de hongerstakers.
Morgenavond stopt de hongerstaking. Van de 30 hongerstakers zijn er nog 20 over. De overgebleven hongerstakers zullen gezamenlijk een maaltijd nuttigen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.