nieuws

Veel brave automobilisten bij campagne 'De scholen zijn weer begonnen' in Ommen

Bij het begin van de campagne 'Wij gaan weer naar school' in Ommen zijn nauwelijks snelheidsovertredingen geconstateerd. Toch is de actie volgens Veilig Verkeer Nederland ieder jaar weer nodig.
De Ommer wethouder Klaas Smid gaf donderdagochtend het startsein voor de verkeersveiligheidscampagne. Dat gebeurde in de directe omgeving van de basisschool voor speciaal onderwijs Johan Seckel in Ommen. Leerlingen van de school controleerden met laserguns de snelheid van passerende automobilisten. "Want soms is het hier best gevaarlijk", aldus één van de scholieren.

Meer ongelukken met fietsers

Volgens Astrid van der Windt van Veilig Verkeer Nederland blijft het noodzakelijk om de actie bij het begin van het schoolseizoen te houden. "In de periode na de schoolvakanties gebeuren er gewoon meer ongelukken met fietsers", zegt zij. "Automobilisten en fietsers moeten weer aan elkaar wennen."
Dat in Ommen slechts een enkeling enkele kilometers te hard reed, heeft volgens Van der Windt een reden. "Ze zien van grote afstand al dat er een verkeerscontrole plaatsvindt..."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.