nieuws

Trots en optimisme heersen onder fans PEC Zwolle na eerste Europese wedstrijd

Trots en optimistisch. Dat was over het algemeen de stemming gisteravond na het gelijke spel van PEC Zwolle tegen Sparta Praag.
PEC speelde voor het allereerst in de clubgeschiedenis op Europees niveau. Dat werd in april bereikt na het winnen van de nationale beker. De supporters waren dan ook vol goede moed aan het begin van de wedstrijd. En dat goede gevoel werd gaandeweg alleen maar beter. Zeker toen de Zwollenaren een strafschop kregen, die tot grote teleurstelling van iedereen met een blauw-wit hart werd gemist.

Allereerste Europese doelpunt

Groot was de vreugde toen Lukoki een kwartiertje voor tijd het allereerste Europese doelpunt voor de Zwollenaren voor zijn rekening nam. De teleurstelling was zo mogelijk nog groter toen het even later al weer gelijk was. Maar na afloop overheerste toch een gevoel van trots. Dat Zwolle de betere ploeg was, die onverdiend niet wist te winnen. En hoewel iedereen weet dat het volgende week niet makkelijk zal worden bij de return in Praag, is er toch een groot gevoel van optimisme. En is PEC Zwolle in de ogen van veel supporters zeker nog niet kansloos voor plaatsing in de groepsfase.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.