nieuws

Openluchtfilmavond in Ootmarsum toch afgeblazen, weer te slecht

Geen openluchtfilm in Ootmarsum
Geen openluchtfilm in Ootmarsum
Na enkele jaren is het Filmhoes Ootmarsum gelukt om weer een openluchtfilmavond te organiseren, maar nu wordt het toch afgeblazen: de weersvooruitzichten zijn te slecht.
De organisatie heeft zich ingezet om genoeg geld te vinden voor de filmavond komende zaterdag op de Markt. De plaatselijke middenstand en galeries wilden hun steentje bijdragen voor het evenement dat gratis zou zijn voor de honderden bezoekers.

Buien en koud

Voor zaterdag worden echter buien en minimumtemperaturen van onder de tien graden verwacht. Voor Filmhoes Ootmarsum was dat aanleiding er een streep door te halen. "Het is jammer, want we hebben veel positieve reacties ontvangen op ons initiatief om de Openluchtfilm opnieuw nieuw leven in te blazen,” laat de organisatie op weten. Er is al een nieuwe datum geprikt: 22 augustus 2015.
Op het scherm van vier bij zeven meter zou zaterdag Les Misérables te zien zijn geweest. De laatste twee keer was de openluchtfilmavond in Ootmarsum een groot succes. De eerste keer dat het evenement plaatshad was in 2009 toen voor 500 mensen de film Mama Mia werd vertoond.

Ook niet in Zwolle, wel in Hertme

Ook in Zwolle zijn twee filmavonden in de open lucht verplaatst in verband met het slechte weer. Vrijdag- en zaterdagavond worden er in het openluchttheater in Hertme films vertoond. De openluchtbios daar gaat wel door. In Hertme krijgen de bezoekers vrijdag de Toscaanse Bruiloft te zien en zaterdag en The Wolf of Wall Street.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.