FC Twente speelt doelpuntloos gelijk bij FK Qarabag

FC Twente heeft de eerste wedstrijd in de play-offronde van de Europa League vanavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen FK Qarabag.
Het was een rustige eerste helft in Baku. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar creëerde weinig grote kansen. Reynaldo probeerde het van afstand, maar schoot naast. Aan de andere kant gebeurde er ook weinig. Tot het strafschopgebied ging het goed, maar verder kwam Twente nauwelijks. Beide doelmannen hielden een vrije trap uit hun doel en kort voor rust kreeg invaller Nadirov een goede kans voor Qarabag, maar Marsman kwam goed zijn doel uit en dus was de ruststand 0-0.
De eerste kans voor Twente kwam tien minuten na rust. Ziyech schoot hard, maar doelman Sehic hield de bal uit zijn doel. Aan de andere kant kreeg invaller Tagiyev een kansje, maar hij tikte naast. Bengtsson was dichtbij met een kopbal, maar die werd door een verdediger en doelman Sehic uit het doel gehouden. Ook voor het doel van Marsman daarna enkele dreigende momenten, maar scoren deed de thuisploeg niet. Omdat Twente dat ook niet deed eindigde het duel in 0-0. Volgende week is de return in De Grolsch Veste en zal er bepaald worden welke ploeg zich plaatst voor de groepsfase van de Europa League.

FK Qarabag - FC Twente 0-0

Arbiter: Gräfe (Dui)
Geel: Medvedev, Castaignos, Kusk, Hölscher
FK Qarabag: Sehic, Medvedev, Sadygov, Guseynov, Agolli, Dias (Tagiyev/56), Richard, Muarem (Alaskarov/67), Qarajev, George (Nadirov/29), Reynaldo.
FC Twente: Marsman, Martina, Lachman Bengtsson, Schilder, Mokotjo, Ziyech (Eghan/77), Ebecilio, Kusk (Hölscher/69), Castaignos (Børven/90+4), Mokhtar.