PEC Zwolle begint in Europa League met gelijkspel tegen Sparta Praag

Het eerste duel van PEC Zwolle in Europees verband is vanavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel tegen Sparta Praag. De ploeg van trainer Ron Jans kwam in de play-offronde van de Europa League nog wel op voorsprong, maar zag het even later gelijk worden in het IJsseldelta Stadion.
PEC Zwolle begon sterk aan het duel en kreeg via Rienstra, Van Polen en Drost enkele kansjes, maar scoorde niet. Na 20 minuten spelen kreeg Van der Werff de beste mogelijkheid om Zwolle op voorsprong te schieten. Hij mocht aanleggen voor een strafschop, maar zag doelman Bicik zijn inzet keren. Zwolle bleef gevaarlijk en ook Saymak en Thomas probeerden het van afstand. Bicik bleek echter een sta in de weg in het doel. Krejci was aan de andere kant dichtbij, maar Boer bracht redding. De ruststand in het IJsseldelta Stadion was 0-0.
Tien minuten na de pauze was Sparta het dichtst bij een treffer. Na een snelle counter was het Drost die bal van de lijn haalde. Van Hintum probeerde het aan de andere kant na een snelle aanval vanaf links, maar schoof de bal voorlangs. Een klein kwartier voor het einde was het toch raak voor Zwolle. Lukoki combineerde fraai met Necid en Drost en tikte van dichtbij de 1-0 binnen. Die voorsprong stond er echter niet lang, Krejci maakte vijf minuten later alweer gelijk voor Sparta. Echt kansen creëerde beide plegen daarna niet meer en dus bleef het bij 1-1 in Zwolle. De return is volgende week in Praag. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League.

PEC Zwolle - Sparta Praag 1-1

1-0 Lukoki (77)
1-1 Krejci (82)
Arbiter: Oliver (Eng)
Geel: Matejovsky, Lukoki, Van Polen
Bijzonderheid: Van der Werff (PEC Zwolle) mist strafschop (21)
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Saymak, Rienstra, Drost, Ioannidis (Lukoki/46), Necid, Thomas (Nijland/65).
Sparta Praag: Bicik, Kaderabek, Kovac, Brabec, Nhamoinesu, Dockal (Vacek/76), Husbauer (Prikryl/66), Marecek, Matejovsky, Krejci, Lafata (Bednar/90+2).