nieuws

Thuiszorgmedewerkers gaan tuin gemeentehuis Steenwijk bezetten

Thuiszorgmedewerkers van zorggroep Oude en Nieuwe Land zetten volgende week een tent neer bij het gemeentehuis in Steenwijkerland en gaan daar pas weer uit als er concrete toezeggingen komen over een werkgarantie van zeker één jaar.
Dat is vanavond gebleken tijdens een actievergadering in Emmeloord. Zorggroep Oude en Nieuwe Land levert thuiszorg in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en de Noordoostpolder. De gemeenten willen een nieuw zorgsysteem invoeren, waardoor 360 medewerkers eerst worden ontslagen en dan verdergaan als zzp-er.
De vakbonden CNV en Abvakabo gaan de actie samen opzetten. CNV-woordvoerster Kasper zegt dat de actiebereidheid groot is en dat de thuiszorgmedewerkers dicht op de huid van de gemeenten gaan zitten. "De cliënten zullen in de tent bij het gemeentehuis extra aandacht krijgen en vanuit de tent zullen verschillende ludieke acties worden uitgevoerd", aldus de vakbondsvrouw.
De gemeenten wilden de nieuwe opzet van de thuiszorg eerst op 1 januari laten ingaan, maar kwamen later met een nieuwe datum: 1 maart. Volgens de vakbonden is dat een slecht voorstel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.