nieuws

Deelnemers Burgernet maken ballonvaart boven Kampen

Ballonvaart voor vijf deelnemers Burgernet Kampen
Ballonvaart voor vijf deelnemers Burgernet Kampen
Vijf inwoners van de gemeente Kampen maken volgende week een ballonvaart, simpelweg omdat ze zich hebben aangemeld voor Burgernet.
5.400 inwoners van de gemeente Kampen hebben zich aangemeld voor Burgernet. Alle gemeenten in Overijssel doen inmiddels mee aan het systeem. De ballonvaart wordt - bij goed weer - dinsdag gehouden. Burgemeester Koelewijn en een wijkagent gaan mee. In maart startte de wervingscampagne en sinds eind maart is Burgernet actief in Kampen.
Inmiddels zijn acht Burgernet-meldingen voor Kampen verstuurd. In bijna alle gevallen ging het om de vermissing van een persoon en heeft de oproep geleid tot oplossing van de zaak. In één geval werd gezocht naar een inbreker.

Doel niet gehaald

"Het streven was om minimaal 9.000 deelnemers te halen, zodat de gemeente Kampen straks procentueel gezien de meeste Burgernet-deelnemers kent van de regio IJsselland. Helaas is dat aantal op dit moment nog niet gehaald, maar we blijven onze inwoners oproepen zich aan te melden voor Burgernet", aldus burgemeester Koelewijn.
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.