nieuws

OM eist zes jaar cel voor brute overval Borne

Verdachten overval Borne voor de rechter
Verdachten overval Borne voor de rechter
Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel geëist tegen de 33-jarige man uit Amsterdam die vorig jaar een brute woningoverval pleegde in Borne.
De Amsterdammer belde vorig jaar op 8 september aan bij een woning aan de Twickelerblokweg in Borne. Toen de bewoner de deur open deed, werd hij door de Amsterdammer met een vuurwapen bedreigd. Eenmaal binnen moest de bewoner samen met een bevriend stel op de grond gaan liggen en hun geld afgeven.
Toen dat niet in de woning aanwezig bleek te zijn gaf de bewoner zijn dure gouden horloge af. Ook zou de man de bewoner daarna nog mishandeld hebben. In de badkamer boven ontdekte de Amsterdammer ook nog een vrouw die zich had verstopt. Hij bedreigde haar ook met het vuurwapen. Uiteindelijk vluchtte hij de woning uit en nam een trein naar Enschede.

Tips na opsporingsprogramma's

De politie hield de Amsterdammer in januari dit jaar aan nadat er tips binnen waren gekomen na uitzendingen van het RTV Oost programma Onder de Loep en het Opsporing Gezocht van de AVRO. Ook werden er twee mannen uit Enschede aangehouden. Een van de mannen is de neef van de Amsterdammer.
De twee mannen uit Enschede ontkennen dat ze iets met de overval te maken hebben. De man uit Amsterdam heeft de overval wel bekend. Voor de rechtbank vertelde hij dat hij een dag voor de overval zijn neef in Enschede bezocht had. Dat bezoek was uitgelopen in een orgie van drank en drugs. Volgens de Amsterdammer werd hij daar door een man gevraagd mee te doen aan een overval in Borne. Die man zou een ex-werknemer van het slachtoffer zijn en wilde wraak op hem nemen.

Mogelijke connectie

Helemaal vreemd lijkt dat scenario niet te zijn en de rechtbank heeft daarom besloten de strafzaak tegen een van de Enschedese mannen aan te houden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in de zaak van de Amsterdammer. De zaken tegen de twee mannen uit Enschede zijn aangehouden voor onderzoek naar de mogelijke connectie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.