nieuws

Moniek Nijhuis uit Overdinkel naar halve finales 50 meter schoolslag op EK

Moniek Nijhuis
Moniek Nijhuis
Zwemster Moniek Nijhuis uit Overdinkel heeft zich vanochtend geplaatst voor de halve finales van de 50 meter schoolslag tijdens het EK in Berlijn.
Ze won haar heat in een tijd van 30,75 seconden en ging daarmee als tweede naar de halve finales. Ruta Meilutyte uit Litouwen was de snelste in 30,73. Later vandaag staan de halve finales op het programma. De finale is morgen. Eerder deze week werd Nijhuis vijfde op de 100 meter schoolslag. Ze is de enige Overijsselse deelnemer in de Duitse hoofdstad.
Nijhuis was tevreden over haar optreden in de ochtendsessie. "De tijden zullen vanmiddag wel anders zijn, maar voor nu is dit een prima race. Er moet nog een stukje bij, maar dat zit er zeker wel in."
Ze verwacht in de finale te kunnen meedoen om de medailles. Alleen de Litouwse Ruta Meilutyte is waarschijnlijk ongrijpbaar, al kwam ze deze week ook in actie bij de Jeugd Olympische Spelen in China. "Ze heeft misschien wel een jetlag, maar dat zal haar op haar jacht naar de titel niet tegenhouden", verwacht Nijhuis. "Maar achter haar ligt alles open. Zilver of brons moet wel mogelijk zijn."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.