nieuws

Uitwisseling studenten van Universiteit Twente en universiteit in Singapore

Uitwisseling UT en universiteit Singapore
Uitwisseling UT en universiteit Singapore
De Universiteit Twente gaat nauw samenwerken met de technische universiteit in Singapore. Die samenwerking begint met een uitwisseling van studenten. Dat meldt de UT op haar website.
De universiteit in Singapore is opgericht in samenwerking met het befaamde Massachusetts Institute of Technology in de VS en is mede daarom een interessante partner voor de Universiteit Twente.
De uitwisseling gaat volgend voorjaar van start. De studenten maken dan niet alleen kennis met de universiteit zelf, maar ook met ondernemingen die een relatie hebben met de universiteit.

Kennispark Twente

De twee universiteiten denken hetzelfde over de samenwerking tussen wetenschappers en studenten als het gaat om maatschappelijke vraagstukken. "In Twente doen wij dat bovendien in nauwe samenwerking met ondernemers op Kennispark Twente", zegt voorzitter Victor van der Chijs van de Universiteit Twente.
De universiteit van Singapore schaart zich achter die benadering. Voorzitter Magnati: "We willen onze studenten al vroeg in hun opleiding laten kennismaken met de behoeften, perspectieven en uitdagingen van de industrie. Lokaal, maar zeker ook overzees".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.