nieuws

Verlies Roto Smeets in Deventer opgelopen, gevolgen onbekend

Drukkerij Roto Smeets in Deventer heeft in de eerste helft van dit jaar het verlies zien oplopen van één naar drie miljoen euro. Of dit een volgende reorganisatie inluidt, is volgens CEO De Haas nog niet te overzien.
Roto Smeets drukt onder meer tijdschriften als Donald Duck en Libelle. Van de veertig grote titels zijn er 36 in oplage gedaald. Met de diepdrukdivisie in Deventer waar grote partijen worden gedrukt, gaat het nog wel goed; doordat een Nederlandse concurrent is omgevallen zit de orderportefeuille tot eind dit jaar vol.
De Haas volgt met zijn bedrijf de strategie van 'last man standing'. Er hoeft wat hem betreft maar één stevig bedrijf over te blijven en dat kan Roto Smeets zijn, aldus De Haas: "via harde concurrentie of samen de capaciteit afbouwen". Het bedrijf ziet een toekomst in samenwerkingen in West-Europa, het werkgebied van de drukkerij. Daarnaast levert Roto Smeets steeds meer digitale diensten aan uitgevers. "Maar we hebben nog steeds drukkerijen en persen, en daar moeten we ook iets mee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.