nieuws

CDA: grote zorgen over sympathie voor ISIS in Enschede

Tent met hongerstakers op Stationsplein
Tent met hongerstakers op Stationsplein
De radicale islamitische organisatie IS, voorheen ISIS, heeft sympathisanten in Enschede. Dat constateert fractievoorzitter Koç van het CDA in die stad. Zij maakt zich daar grote zorgen over.
De sympathisanten waren afgelopen week bij de tent van dertig christelijke hongerstakers op het Stationsplein. Ze weigerden de petitie van elf christelijke organisaties te tekenen vanwege hun sympathieën voor IS. Die petitie roept de Nederlandse regering op om actie te ondernemen tegen het gewelddadig optreden tegen christenen en Yezidi's en de genocide door IS in Noord-Irak. Meer dan 8.000 mensen tekenden die petities wel.

Inzicht in omvang radicalisme

Koç schrijft in de CDA-nieuwsbrief dat de aanwezigheid van de IS-sympathisanten haar zeer verontrust. Ze wil van het gemeentebestuur van Enschede weten of die inzicht heeft in het radicalisme in de gemeente. "Wie zijn het en vormen ze een gevaar voor de samenleving?"
Ook wil ze van het college van burgemeester en wethouders antwoord op de vraag in hoeverre deze groep andere jongeren kan meeslepen in de Jihad-strijd. Ze verwacht maatregelen van het college tegen mogelijke radicalisering.

Oproep aan moslims

De fractievoorzitter weet dat er genoeg moslims zijn die zich afkeren van de daden van hun radicale geloofsgenoten in Noord-Irak en de sympathisanten in Nederland. Ze roept ze op om ideeën aan te dragen om radicalisme te lijf te gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.