nieuws

Grote verslagenheid om dood mountainbikester Annefleur Kalvenhaar uit Wierden

De verslagenheid is groot om de dood van de jonge mountainbikester Annefleur Kalvenhaar uit Wierden. Ze overleed vandaag na een zware val vrijdag tijdens een wedstrijd in Frankrijk.
Kalvenhaar begon haar carrière bij de Almelose wielervereniging De Zwaluwen. Die zou morgen een familiedag houden, maar heeft die vanwege het tragische ongeluk afgelast. Morgen is er vanaf 14.00 uur in het clubhuis een mogelijkheid een condoleanceregister te tekenen en stil te staan bij de dood van de renster.
"Verschrikkelijk nieuws", reageerde een aangeslagen bondscoach Johan Lammerts. "Annefleur was bijzonder talentvol. Het onderdeel waarop ze meedeed, staat niet bekend als heel gevaarlijk. Valpartijen komen uiteraard voor in het mountainbiken, maar ik ken de omstandigheden niet van haar ongeval. Ze reed daar niet voor de ploeg van de KNWU, maar deed mee voor haar eigen team Focus."
"De oostelijke wielerwereld is aangeslagen, ongelooflijk", daarmee reageerde wielerfotograaf Dick Soepenberg. Hij zag haar als beginnende renster binnenkomen bij De Zwaluwen: "Een groot talent." Soepenberg verwacht dat niet alleen De Zwaluwen stilstaan bij de dood van Kalvenhaar. "Vanavond is de Ronde van Goor, waar haar broertje aan mee zou doen. Ook daar wordt stilgestaan bij dit tragische ongeluk."
Ook de internationale wielerwereld heeft met verslagenheid gereageerd. Zo zegt President Brian Cookson van de internationale organisatie voor de wielersport UCI op de website van de organisatie uit het veld geslagen te zijn door het nieuws dat de wielerfamilie een van haar leden heeft verloren op zo'n jonge leeftijd. "Onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden", aldus Cookson.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.