nieuws

Marianne Vos: "Kalvenhaar groot talent op de fiets"

Marianne Vos
Marianne Vos
Marianne Vos heeft zaterdag geschokt gereageerd op het overlijden van Annefleur Kalvenhaar uit Wierden.
"We vernamen het bericht hier in Zweden bij de wereldbeker. We waren geschokt en sprakeloos toen we het hoorden", aldus de veelvoudige wereldkampioene op de weg en in het veld. "Ze is overleden door te doen wat ze het leukst vond. Ze was een groot talent op de fiets en bovendien een hele lieve meid. Dit is niet te bevatten."
Kalvenhaar overleed zaterdag aan de gevolgen van een zware valpartij, een dag eerder, tijdens de wereldbekerwedstrijden mountainbike in het Franse Meribel. De 20-jarige wielrenster nam begin dit jaar deel aan de WK veldrijden in Hoogerheide, waar Vos haar wereldtitel prolongeerde. Kalvenhaar reed ook mountainbikewedstrijden met Vos.
Bij Sanne van Paassen, die vorig seizoen aan de kant stond vanwege blessureleed, kwam het nieuws ook hard aan. "Het is bizar dat een meisje met wie je hebt gekoerst en met wie je het leuk hebt gehad, door pech om het leven komt. Annefleur was een jong talent, dat zich heel goed ontwikkelde en stappen aan het maken was."
Van Paassen zag in Kalvenhaar de aanvoerster van een nieuwe generatie. "Ze had in het veldrijden de opvolgster kunnen worden van Marianne Vos en van mij, samen met Sabine Stultiens. Ze was hard aan de weg aan het timmeren en heel serieus bezig met haar sport. Annefleur had de juiste instelling om het ver te schoppen, maar nu komt daar abrupt een einde aan. Het is heel triest."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.