Café De Hoppe in Broekland weigert naam te veranderen

"Een beetje kinderachtig." Daarmee reageert Noëlle Broekhof van café De Hoppe in Broekland op Café Hoppe in Amsterdam dat op oorlogspad lijkt.

Hoppe wil dat alle cafés in Nederland met dezelfde naam hun naam wijzigen, omdat het gaat om een sterk merk en dat wil Hoppe zo houden, zegt de uitbater in De Telegraaf. Er loopt al een rechtszaak tegen café Hoppe in Utrecht. De Hoppe in Broekland laat de oren daar niet naar hangen. De uitbaatster heeft nog geen brief gehad, maar maakt zich daar ook nog geen zorgen over. "Er staat De voor."

Onbegrip

Broekhof kan geen begrip opbrengen voor haar Amerdamse collega. "De horeca heeft het al moeilijk met allerlei regeltjes als het rookverbod, alcoholverbod voor jongeren en tv-rechten en licenties. Als je nou ook nog collega-ondernemers gaat aanpakken, waar ben je dan mee bezig."

De Naam van De Hoppe in Broekland komt uit het verleden, toen het café werd gerund door weduwe Hoppen. De Broeklanders zeiden dan: "Wulle goat noar de Hoppe". Uitbaatster Broekhof heeft dat na de overname aangehouden en het café De Hoppe genoemd. "Ik ga na 15 jaar niet de naam van mijn café veranderen," aldus Broekhof, "en als het toch zover komt, dan plakken we er een n achter. Maar liever niet."

Meer over dit onderwerp:
Broekland Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren